Om Kubehusene

KUBEhusene er tegnet af Adept arkitekter, som i processen har lagt stor vægt på at skabe nutidige og funktionelle boliger, som imødekommer de krav, man med rette kan stille til en moderne bolig.
Arkitekterne har med kubekonceptet opdelt huset i mindre enheder og dermed formået, at skabe et hus med spændende facader og rumvirkninger omkring huset. Indvendigt er lyse materialer og farver, sammen med lysindfaldet fra vinduespartierne, med til at skabe en let stemning i lejlighederne.

Magasinetkbh.dk skriver...

Ude langs Ørestads Boulevard skyder lejlighedsbyggerierne op i et tempo som aldrig før, i reglen uden den helt store indbyrdes variation. Derfor drages øjnene også uundgåeligt, så snart der er leget lidt med formsproget på de langstrakte gadeforløb.

Det falder for eksempel helt naturligt at dreje nakken af led på vej forbi Kubehusene, det senest færdiggjorte boligprojekt i Ørestad Syd. For bygningen er brudt op i otte individuelle kuber, en smule forskudte og med luft imellem sig, så det ligner stablede kæmpelegeklodser eller en stribe store terninger, lagt ovenpå hinanden.

Mens facaderne forskyder sig både lodret og vandret, så holder beklædningen sig mere forsigtigt indenfor tre nuancer af brune teglsten. Og indvendigt er boliger og opgange ganske regulære efter den sædvanlige devise i nybyggerbydelen: Lyse, rummelige, obligatorisk altan.

De otte boligterningers 8.000 kvadratmeter er således delt op i 82 ejerlejligheder, fra 2 til 4 værelser og mellem 60-125 m2, med mindst én og op til tre altaner eller terrasser hver – de er alle sammen solgt.

Kubehusene ligger lige skråt overfor nyåbnede Royal Arena ved Arenakvarterets landskabelige plads Byfælleden. Her starter Robert Jacobsens Vej, som langs en kunstig kanal fører helt ned til Ørestadens punktum, søen ved 8tallet.

Det er den københavnske tegnestue Adept. Arkitekterne åbnede sidste år det navnemæssigt nært beslægtede kultur- og bevægelseshus Ku.Be i Flintholm, mens bygherren i forvejen står bag flere af de mere usædvanlige boligbyggerier i Ørestad: Bjarke Ingels-trilogien VM Husene, VM Bjerget og førnævnte 8tallet.